heim pál alapítvány adó 1% felajánlás
heim pál alapítvány adó 1 százalék felajánlás

Létezik egy alapítvány

Amelyet a híres gyermekgyógyász, Heim Pál unokája és dédunokája azzal a szándékkal hoztak létre, hogy átfogó, strukturális változtatásokat vigyen véghez a gyermek-egészségügyben. Az Alapítvány a hangsúlyt az élményközpontú gyógyulásra, valamint a családdal való gördülékeny kapcsolattartásra helyezi.

heim pál szja 1 százalék felajánlás

Mesebirodalmat építünk

Hiszen a meséknek gyógyító erejük van. Tudjuk, hogy nincs félelmetesebb élmény egy kisgyermek számára, mint a családjától elszakítva, rideg kórházi falak között reménykedni a mielőbbi gyógyulásban. Éppen ezért mindent megteszünk, hogy a gyógyulást a környezet is segítse.

heim pál adó 1% felajánlás

Így növelheti varázserőnket

Ön szabadon rendelkezhet arról, hogy mely civil szervezetnek ajánlaná fel adója 1%-át. Lépésről-lépésre megmutatjuk, mit kell tennie ahhoz, hogy az Ön számára talán jelentéktelennek tűnő 1% olyanokat segítsen nehéz helyzetük minél könnyebb megélésében, akik még hisznek a csodákban: a gyerekeket.

Mert minden segítség elkél
heim pál adó 1% felajánlás
63
Intézmény
heim pál szja 1 százalék felajánlás
11.000.000
Vizsgálat
heim pál alapítvány adó 1 százalék felajánlás
1.560
Gyermekorvos
heim pál adó 1% felajánlás
3.773
Ágy
heim pál szja 1 százalék felajánlás
333.000
Kisbeteg
heim pál alapítvány adó 1 százalék felajánlás
49.500
Szakdolgozó
A gyerekekben
Egy gyermek élete maga a lehetőség: még semmi nem biztos, még bármi lehetséges. Mi a magunk eszközeivel, a gyermekegészségügy folyamatos fejlesztésével szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minél több, ma még beteg kisgyermek megkaphassa azokat a választási lehetőségeket az életben, amelyeket mi, felnőttek már megkaptunk.
Az élményközpontú gyógyításban
Nemcsak az orvosi technológiák és eszközök korszerűsítésével szeretnénk támogatni a gyerekek gyógyulását, de egy olyan környezet megteremtését is fontosnak tartjuk, amelyben a gyerekek és családjaik számára gyakran traumatikus kórházi lét is sokkal elviselhetőbb, a gyógyulás pedig ezáltal felgyorsítható.

Ágyak száma Magyarországon:

Ágyszámok alapján történő, arányos segítség

Fontosnak tartjuk, hogy a befolyt összeg jelentette előnyökből ne csak a budapesti intézmények részesüljenek, hanem a fejlesztésekből sokszor kimaradó, vagy azokban háttérbe szoruló vidéki kórházak is.
Nyomon követheti,
hogy mire mennyit költünk

Nemcsak az egészségügyben, de az Alapítvány mindennapjaiban is fontosnak tartjuk a korszerű, digitális technológiák hasznosítását. Éppen ezért mi a felajánlott 1%-ot nem pazaroljuk drága óriásplakátokra. Gondoskodunk róla, hogy felajánlása célba is érjen.

Büszkék vagyunk arra, hogy Alapítványunknak sikerült egy olyan élményközpontú rendszert kidolgoznia, amely által remélhetőleg számos gyermekosztály fog részesülni a mesék gyógyító erejéből. Bízunk benne, hogy a Bethesda Gyermekkórház Égési Osztálya — mint terveink első igazi megtestesülése — után még számos gyermekosztály mondhatja majd el magáról, hogy

 • a kórtermek egy-egy híres mese díszleteit idézik
 • az orvosi eszközök mesés elemeknek vannak álcázva
 • a gyerekek gyógyulása könnyebben megy
 • az okos-technológiák és a WIFI bevezetésének hála a szülők is nyugodtabbak
  nemcsak a praktikum, de a kényelem és esztétikusság is fontos szempontként jelennek meg
heim pál szja 1 százalék felajánlás

Az Ön adójának 1%-át arra fordítanánk, hogy:

 • a gyermekosztályokon okoseszközökkel és vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítsuk a gyógyuló gyerekek és családjaik közötti gördülékeny kapcsolattartást
 • multimédiás eszközök segítségével cirkuszi, színházi közvetítéseket, mesefilmeket tegyünk elérhetővé a gyerekek számára
 • a kórtermeket vidám, mesebeli környezetté, az orvosi eszközöket pedig mesebeli elemekké alakítsuk, ezzel is élményszerűbbé téve a gyógyulás napjait
Nyomtatvány letöltése
Dr. Szabó Éva csecsemő és gyermek-gyógyász szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos
A Mesekórház Program nemcsak a betegek gyógyulását, de a dolgozók munkáját is segíti a korszerű, humánus környezet segítségével.
Heim Pál, stratégiai igazgató, tiszteletbeli elnök
A Mesekórház Program annak a jelképe, hogy a gyermekek gondozása, szeretete, gyógyítása nem korlátozódhat kizárólag pénzügyi szempontok alapján mérlegelt, kivételezett területekhez.
heim pál alapítvány adó 1 százalék felajánlás

Heim Pál Alapítvány

Számlaszám:

Magnet Bank 16200151-18534764

Adószám:

18506965-2-11

Az adója 1%-ának felajánlásához két út közül is választhat:

A munkáltatón keresztül
 • Az EGYSZA rendelkező nyilatkozatot legkésőbb a leadási határidő előtt 10 (2017. május 10.) nappal lezárt borítékban (a lezárt részen saját aláírással), névvel és adószámmal ellátva adhatjuk át a munkáltatónak, vagy május 20-ig juttathatjuk el közvetlenül az adóhatóságnak.
 • A nyilatkozatot letöltheti erre a linkre kattintva.
 • A rendelkező nyilatkozatot a bevallástól függetlenül is eljuttathatjuk az adóhatóságnak. Amennyiben nem az előzőekben leírtak szerint jártunk el (sem a bevallás részeként, se munkáltató útján), még lehetőségünk van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatot lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban, postán vagy személyesen juttassuk el az adóhatóságnak. A rendelkező nyilatkozat leadásának végső határideje 2017. május 22! A határidő jogvesztő, a késedelmesen benyújtott nyilatkozatok érvénytelenek lesznek.

Magánúton

 • A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást, adónyilatkozatot, vagy egyszerűsített bevallást kérő nyilatkozatot ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának (a 1653 vagy 1653SZJA számú bevallás EGYSZA lapja, az egyszerűsített bevallási lehetőség választására vonatkozó nyomtatványhoz- 1653NY- kapcsolt EGYSZA lap, 1653 adónyilatkozathoz kapcsolt EGYSZA lap) kitöltésével rendelkezhet.
 • A nyomtatványkitöltő programban kitöltött rendelkező nyilatkozatot lehetőség van az adóbevallással együtt elektronikus úton megküldeni az adóhatóságnak, vagy nyomtatott formában postai úton. Ha elektronikusan küldte el az adóbevallását, de nem rendelkezett az SZJA 1+1 százalékáról, akkor a 16EGYSZA lap kitöltésével postai úton, legkésőbb 2017. május 20-ig még megteheti.
 • Rendelkező nyilatkozatát a legegyszerűbben az e-SZJA online felületen töltheti ki. A rendelkező nyilatkozaton belül a kedvezményezett adószámához írja az alábbi számot: 18506965-2-11 (Tájékoztatjuk, hogy az online kitöltő felület ügyfélkapus regisztráció nélkül is használható, de ebben az esetben a rendelkező nyilatkozat csak kinyomtatva, papír alapon, lezárt borítékban nyújtható be a NAV-hoz.)
Nyomtatvány letöltéseElküldöm másnak is